• a kedvezményezett neve: DBX Informatikai Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
  • a projekt címe: Moduláris Biztosítói Rendszer kialakítása teljesen automatizált működés lehetőségével
  • a szerződött támogatás összege: 99.892.790 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 64,64%
  • a projekt tartalmának bemutatása: 

A projekt célja olyan innovatív termék létrehozása, amely a biztosítói szektorban versenyképességi ugrást biztosít a felhasználóinak. Az alábbi innovációkat tervezzük megvalósítani a szoftverben:

  • teljesen end-to-end automatizálható folyamatok. Minden folyamatban lehetőséget biztosítunk arra, hogy az adott lépés automatikus módon is megtörténhessen. A teljes automatizálhatóság feltétele, hogy az ügyfelek közvetlenül (interneten keresztül) elérhessék a rendszert és a rendszer is elektronikusan tudjon az ügyfelek felé kommunikálni.
  • csalás vizsgálati eszköztár (fraud detection) létrehozása big data alapokon és bekötése már a szerződéskötési periódusban.
  • egy kapus termék fejlesztés: a biztosítói termékeket egyetlen helyen kell definiálni és ebből a definícióból automatikusan kigenerálódnak a rögzítési felületek. Ez a fejlesztési költségeket 50-70%-kal fogja csökkenteni biztosítói oldalon.
  • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.07.31.
  • projekt azonosító száma: 2018-1.1.1-MKI-2018-00187

A projekt első mérföldkövére (2019.12.31.) megvalósított fejlesztések:

Termék paraméterezés automatikusan generált felületekkel (a biztosítási termékeket egy helyen kell definiálni és ebből automatikusan kigenerálódnak az értékesítési és ügyviteli felületek). A feladat eredményterméke: működő szoftver modul és a hozzá tartozó dokumentáció.

Ajánlat/termék/szerződéskezelés modul (a biztosítói szerződések létrehozásának és nyilvántartásának feladatait támogató informatikai rendszer). A feladat eredményterméke: működő szoftver modul és a hozzá tartozó dokumentáció.

Partner modul (a biztosítói szerződésekhez kapcsolódó partner adatokat karbantartó modul). A feladat eredményterméke: működő szoftver modul és a hozzá tartozó dokumentáció.

Automatizálási és elektronikus ügyfél kommunikációs technológiák beépítése. A rendszer minden felülete internetre kiajánlható. Az összes ügyfél kommunikáció működik elektronikusan is. A feladat eredményterméke: működő szoftver modul és a hozzá tartozó dokumentáció.

A projekt második mérföldkövére (2020.07.31.) megvalósított fejlesztések:

Big data alapú fraud detection keretrendszer (a biztosítói csalások megelőzését szolgáló modul). A feladat eredményterméke: működő szoftver modul és a hozzá tartozó dokumentáció.

Atomizált futtatást lehetővé tévő batch keretrendszer (a nagy biztosítói adatfeldolgozási folyamatokat támogató rendszer). A feladat eredményterméke: működő szoftver modul és a hozzá tartozó dokumentáció.

Jutalék és pénzügy modul (a pénzmozgással járó biztosítói műveletek menedzsmentje). A feladat eredményterméke: működő szoftver modul és a hozzá tartozó dokumentáció.